Bleekselderij sapje

Deze site heb ik gevuld met bomvol lekkere recepten. Maar deze keer deel ik een recept die perse heel lekker is. Al valt over smaak natuurlijk te twisten, maar ik vind hem in ieder geval niet lekker. Waarom ik hem dan wel deel? Dat is omdat dit bleekselderij sapje heel erg goed voor je is. En omdat dit sapje mij zo goed doet, heb ik die vieze smaak er wel voor over šŸ™ƒ

Bleekselderij sap wordt gemaakt van de stengels en bladeren van bleekselderij. Inmiddels is het, vooral in Amerika, een echte gezondheidsrage geworden om dit sapje te drinken. Wat maakt het nou zo gezond?
Hieronder een paar weetjes:

 • Bleekselderij zit bomvol vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en andere waardevolle nutriĆ«nten. In 1 glas van zo’n 200 ml zit al 36% van de adh van vitamine K!
 • Bleekselderij heeft een lage glycemische index en houdt daarmee je suikerspiegel stabiel. En daardoor blijf je in een beter humeur. Bloedsuiker schommelingen zorgen namelijk voor stemmingswisselingen.
 • Naast cranberry’s, is bleekselderij ook erg goed voor je blaas. Het stimuleert de productie van urine en gaat een teveel aan urinezuur tegen.
 • Door de grote hoeveelheid antioxidanten, zorgt bleekselderij voor een goede opruiming in je lichaam. Het zorgt ervoor dat schadelijke vrije radicalen opgeruimd worden en het ontzuurt je lichaam.

Het beste is om dit sapje ‘s ochtends op een lege maag te drinken. Wacht daarna een half uurtje tot je iets anders gaat eten of drinken. Op deze manier kan je lichaam de voedingsstoffen optimaal in het lichaam opnemen. Probeer het eens een week lang, elke ochtend. Je zult verschil merken in je huid, nagels en energie.
Proost! Op je gezondheid!

Bleekselderij sapje

Recipe by MariskaDifficulty: *
Bereidingstijd

20

minutes
Hoeveelheid

500

ml

Ingrediƫnten

 • 1 stuk bleekselderij

 • Extra:
 • Een slowjuicer of sapcentrifuge

Bereidingswijze

 • Snijd de stronk van de bleekselderij zodat de stengels los komen.
 • Was deze goed
 • Stop de stengels, inclusief de bladeren 1 voor 1 in de slowjuicer of sapcentrifuge
 • Je kunt het bleekselderij sapje direct opdrinken, of in een goed afsluitbare fles zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. Hoe eerder je hem opdrinkt, hoe meer vitamines erin zitten.
 • Als je geen slowjuicer of sapcentrifuge hebt…
 • Je kunt de bleekselderij ook fijn malen in een keukenmachine. Daarna doe je dit mengsel in een kaasdoek of, als je die niet hebt, in een schone theedoek. Wring dit heel erg goed uit. Knijp al het sap eruit en vang dit op in een maatbeker. De sapopbrengst zal wel wat lager zijn dan bij de slowjuicer of sapcentrifuge, maar je hebt wel de voordelen van een heel gezond sapje!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *