Bleekselderij sapje
Deze site heb ik gevuld met bomvol lekkere recepten. Maar deze keer deel ik een recept die perse heel lekker is. Al valt over smaak natuurlijk te twisten, maar ik vind hem in ieder geval niet lekker. Waarom ik hem dan wel deel? Dat is omdat dit bleekselderij sapje heel erg goed voor je is. En omdat dit sapje mij zo goed doet, heb ik die vieze smaak er wel voor over 🙃
Bleekselderij sap wordt gemaakt van de stengels en bladeren van bleekselderij. Inmiddels is het, vooral in Amerika, een echte gezondheidsrage geworden om dit sapje te drinken. Wat maakt het nou zo gezond?
Hieronder een paar weetjes:
- Bleekselderij zit bomvol vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en andere waardevolle nutriënten. In 1 glas van zo’n 200 ml zit al 36% van de adh van vitamine K!
- Bleekselderij heeft een lage glycemische index en houdt daarmee je suikerspiegel stabiel. En daardoor blijf je in een beter humeur. Bloedsuiker schommelingen zorgen namelijk voor stemmingswisselingen.
- Naast cranberry’s, is bleekselderij ook erg goed voor je blaas. Het stimuleert de productie van urine en gaat een teveel aan urinezuur tegen.
- Door de grote hoeveelheid antioxidanten, zorgt bleekselderij voor een goede opruiming in je lichaam. Het zorgt ervoor dat schadelijke vrije radicalen opgeruimd worden en het ontzuurt je lichaam.
Het beste is om dit sapje ‘s ochtends op een lege maag te drinken. Wacht daarna een half uurtje tot je iets anders gaat eten of drinken. Op deze manier kan je lichaam de voedingsstoffen optimaal in het lichaam opnemen. Probeer het eens een week lang, elke ochtend. Je zult verschil merken in je huid, nagels en energie.
Proost! Op je gezondheid!

