Italiaanse salade met kip
Ik ben altijd weer blij als ik een lekker recept heb gevonden die door kan gaan als lunch. Ik ben die boterhammen af en toe echt wel beu, dus een gezonde afwisseling is altijd welkom. Dit recept kwam ik ooit eens tegen in een kookboek, maar heb hem inmiddels helemaal naar eigen smaak aangepast.
Probeer hem eens, het is heel lekker en ook nog eens gezond!
Italiaanse salade met kip
Course: LunchDifficulty: *2
Personen30
minutesIngrediënten
150 gr fusili
2 zoete punt paprika’s
1 kleine rode ui
2 handen vol rucola sla melange
1 kipfilet
1 teentje knoflook
1 el italiaanse kruiden
2 el olijfolie
Versgemalen peper en zout
Klein beetje gorgonzola kaas
Bereidingswijze
- Bereid de fusili volgens verpakking
- Maak een marinade aan van knoflook, olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Wentel hier de kipfilet doorheen. Was de zoete puntpaprika
- Doe de paprika in zijn geheel, samen met de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Bak ze gaar op 200 graden in ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Snijd de ui in dunne ringen en brokkel of snijd de kaas in kleine stukjes
- Als de kip en paprika gaar zijn, haal dan de zaadlijsten en zaden uit de paprika en snijd de kipfilet in dunne schijven.
- Dien het als volgt op: begin met de fusili, dan de sla melange, daarbovenop de paprika en dan schuin de gesneden kipfilet erbij. Serveer met de gorgonzola en de uienringen.