De 12 onmisbare spullen in je keuken

Laatst heb ik mijn keuken eens goed opgeruimd. Alle laden en kastjes had ik leeggemaakt, om vervolgens alleen terug te plaatsen wat ik daadwerkelijk gebruik en nodig heb. Het werd een heel project en de hele keuken leek ontploft toen de keuken leeg was. Want wat een spullen!!
Al snel had ik al een paar dozen vol die naar de kringloop konden. En naast die paar dozen stond ook nog eens een overvolle vuilniszak met TROEP.

Toen ik klaar was, was het een feestje om de laden en kasten van mijn keuken open te doen als ik iets nodig had. Het lag namelijk direct binnen handbereik, ik hoefde niks meer te zoeken. Wat een tijdbesparing en rust in je hoofd levert dat op!
En dit alles bracht me op het idee om deze blog te schrijven. Want wat heb je nou eigenlijk echt nodig in de keuken? Natuurlijk is dit per persoon verschillend. De 1 bakt heel veel, de ander kookt het liefst uitgebreid en weer een ander heeft genoeg aan een koelkast en magnetron 😉

Hoe dan ook, met deze 12 spullen kom je in ieder geval al een heel eind.

Maatbeker
Met een maatbeker kun je vloeistoffen precies afmeten.
Snijplank
Het liefst neem je er 1 van hout omdat dit hygiënischer is.
Garde
Met een garde mix je mengsels tot een egaal mengsel.
Rasp
Een rasp als deze heeft verschillende groottes waarmee je kunt snijden en is dus erg functioneel.
Mixer
Met een mixer kun je ook grotere mengsels goed mixen. Met deeghaken kun je ook bijvoorbeeld brooddeeg mixen.
Deegroller
Vooral bij het bakken echt onmisbaar! Hiermee kun je deeg mooi plat maken en daarna verder verwerken.
Blikopener
Om bij al je ingeblikte ingrediënten te kunnen komen!
Mes
Een goed, scherp mes is echt onmisbaar. Dit grote exemplaar is goed te gebruiken om te fileren of om vlees mee te snijden.
Spatel
Altijd in de buurt houden om iets te draaien in de pan.
Bakpapier
Voor mij echt onmisbaar in de keuken. Voor veel doeleinden geschikt en heb er altijd een voorraadje van in huis.
Kwastje
Erg handig voor het invetten van springvormen of bakblikken.
Knoflookpers
Knoflook verwerken gaat zoveel sneller met een knoflookpers! Daarom voor mij ook echt onmisbaar in de keuken.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *