Pistachekoekjes

Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!

Pistachekoekjes

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

15

koekjes
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 140 gr pistachenootjes (ongezouten)

  • 180 gr blanke amandelen (zonder vliesje!)

  • 2 eiwitten

  • 100 gr poedersuiker

  • 2 el sinaasappelsap

Bereidingswijze

  • Maal de pistachenootjes en amandelen fijn in een keukenmachine. Let op: Laat een paar pistachenootjes heel zodat je de koekjes daar straks mee kunt decoreren.
  • Roer de eiwitten los met de poedersuiker en het sinaasappelsap.
  • Meng de eiwitten met de nootjes en roer door elkaar tot een soort deeg.
  • Vorm balletjes. Let op, het deeg is erg plakkerig. Je kunt het best je handen inwrijven met wat poedersuiker zodat het deeg niet zo aan je handen blijft plakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen of met een lepel te werken.
    Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje plat en druk in het midden een heel pistachenootje in.
  • Bak de koekjes gaar in een voorverwarmde oven. 180ºC boven- en onderwarmte in ongeveer 20 minuten. Pas op dat ze niet te bruin worden. De koekjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje zacht zijn. Geniet ervan!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *