Wentelteefjes
Oud brood kan best lekker zijn! Naast dat je er lekkere tosti’s van kunt maken of een lekkere toastbrood, zijn er natuurlijk ook nog wentelteefjes!
Het recept voor wentelteefjes is al heel erg oud en bekend in meerdere landen. In het Engels noemen ze het French Toast en in Frankrijk heet het Pain Perdu, wat verloren brood betekent.
Dus, heb je nog oud brood over? Niet weggooien hoor! Maak er heerlijke wentelteefjes van!
Wentelteefjes
Difficulty: *10
wentelteefjes20
minutesIngrediënten
10 sneetjes (oud) brood
1 ei
250 ml melk
1 tl kaneel
1 zakje vanillesuiker
- Als topping:
50 gr suiker
1 tl kaneel
Bereidingswijze
- Doe melk in een kom en klop daar het ei, kaneel en vanillesuiker doorheen. Roer goed door elkaar.
- Doe de sneetjes brood 1 voor 1 door de melk. Zorg dat het hele broodje nat wordt. Leg deze opgestapeld op een bord.
- Als je klaar bent en je hebt nog melk over, giet dit dan over de stapel broodjes, zodat ze nog wat extra op kunnen nemen.
- Maak wat olie heet in een pan en bak hierin de wentelteefjes. Ongeveer 2 minuten per kant.
- Maak de kaneelsuiker. Dit doe je door de suiker en het kaneel goed door elkaar te roeren. Bestrooi je wentelteefje met wat kaneelsuiker. En dan: Eet smakelijk!