|

Boekentips!

Ik ben een echte boekenworm. En mede daarom bof ik ook zo met mijn werk bij de bibliotheek. Elke week kom ik de mooiste en nieuwste boeken tegen, waardoor mijn te-lezen-boeken-lijst alleen maar langer en langer wordt.
De meeste boeken die ik lees zijn informatief en hebben heel vaak met voeding te maken. Sommige boeken zijn echt een must om te lezen voor mensen die meer willen investeren in hun lichaam en niet zo goed weten waar te beginnen.
Gezondheid begint eigenlijk altijd bij goede informatie. Weet jij hoe je lichaam werkt? Wat het nodig heeft om goed te functioneren?

Voeding & Immuunsysteem – Marjolein Dubbers

Als je aan het begin staat van je zoektocht naar het leggen van de link tussen voeding en gezondheid, dan is dit boek perfect voor jou!
In dit boek van Marjolein Dubbers staat in begrijpelijke taal en makkelijk leesbaar beschreven hoe voedingsmiddelen je kunnen helpen om je immuunsysteem sterk en gezond te houden. Het mooie aan dit boek, is dat het niet alleen verteld wat je niet moet doen, maar vooral wat je wèl kunt doen om je immuunsysteem te versterken.

Kankervrij – William Cortvriendt

Kankervrij is een boek waarin William Cortvriendt in begrijpelijke taal uitlegt wat kanker is. Hij laat zien dat kanker niet perse een genetisch defect is, maar vaker een oorzaak is van te weinig bewegen, verkeerde voeding en stress. Alles is wetenschappelijk onderbouwd en helder uitgelegd. Must have voor mensen die direct of indirect te maken hebben (gehad) met kanker, maar ook zeker voor mensen die willen weten hoe ze de kans op het krijgen van kanker zo klein mogelijk kunnen maken.

De voedingswijzer – Juglen Zwaan

De voedingswijzer van Juglen Zwaan is niet zozeer een leesboek, maar meer een heel fijn naslagwerk over onze gezondheid.
Dit 480 pagina’s tellende boek laat zien hoe bepaalde voedingsmiddelen positief kunnen bijdragen aan het verlichten (of zelfs verhelpen!) van bepaalde klachten.

Het leefstijlboek – Tamara de Weijer

Ik gun iedereen een huisarts als Tamara de Weijer. Ze kijkt naar de mens in het geheel. In dit boek komt dan ook alles aan bod. Ons lichaam zit zo complex in elkaar, dat het belangrijk is om bij klachten verder te kijken dan meteen medicatie voor te schrijven.
Dit boek kan ook goed helpen als preventie. Door haar tips ter harte te nemen, maak je de kans op ziek te worden een heel stuk kleiner.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel – Jacqueline van Lieshout

Dit boek leert je in 28 dagen anders naar je voedingspatroon te kijken. Je gaat kritisch kijken naar wat je eigenlijk allemaal in de supermarkt koopt en in je mond stopt. Wat betekenen die ingrediënten nou eigenlijk en wat doet dat allemaal met je lichaam?
In 28 dagen van gifbelt naar tempel is een boek dat je kan motiveren om anders naar voeding te kijken. Ook leert het je alles over het nut van detoxen en laat zien dat ook jij dat kan!

Van gifbelt naar tempel kinderen – Jacqueline van Lieshout

Heb je kinderen en vond je het boek dat ik hierboven heb beschreven interessant? Dan zou ik ook zeker dit boek gaan lezen.
Dit boek beschrijft zo goed wat voeding met kinderen doet. Dat sommige voeding meer kwaad dan goed doet, zonder dat we ons daar zelf van bewust zijn. Het is makkelijk leesbaar en geeft goede tips over hoe je je leefstijl voor jezelf en dat van je kinderen kunt verbeteren. Must have voor elke ouder wat mij betreft!

Groene sapjes – Fern green

Dit boek is een onderdeel van meerdere boeken uit deze serie. Het bevat onder andere: Gezonde thee, Fermenteren, Groene zeepjes & sopjes, Salad in a jar en natuurlijk de opvolger van deze: Nog meer groene sapjes.
Deze boeken zijn echt een aanvulling op je receptenboek-plank! Bomvol vitamine en mineralen en zeer veel variatie.

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *