Spitskool met rijst
Als ik tegen mijn kinderen zeg dat we dit gaan eten, dan juichen ze net zo hard als wanneer er pannenkoeken op het menu staan. Dat zegt genoeg toch?
Dit heerlijke hoofdgerecht staat binnen een mum van tijd op tafel en is heel eenvoudig te bereiden.
Spitskool met rijst
Course: AvondetenDifficulty: *4
personen30
minutenIngrediënten
1/2 Spitskool
1 ui
300 gram rijst
2 teentjes knoflook
300 gram gehakt
200 ml kippenbouillon
Zout en peper
1 tl djahé (gemalen gember)
- Extra:
Gebakken uitjes
Sweet chili saus
Bereidingswijze
- Kook de rijst zoals vermeld staat op de verpakking
- Snipper de ui en pers de teentjes knoflook
- Ik maak altijd zelf de kippenbouillon van een bouillonblokje. Breng 250 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Meet dit af tot 200 ml en je hebt genoeg voor dit recept.
- Fruit de ui met de knoflook.
Voeg dan het gehakt toe en bak dit bruin. Breng op smaak met zout, peper en de djahé. - Als het gehakt goed gaar is en de rijst bijna klaar, voeg dan de spitskool en de kippenbouillon toe. Roer het goed door elkaar en laat even sudderen. Niet te lang, het is het lekkerst als de spitskool nog een beetje knapperig is.
- Lekker om te serveren met gebakken uitjes en sweet chili saus.