Chinese zoetzure soep
De combinatie zoet en zuur doet het altijd goed. Deze soep is heerlijk! Het zuurtje van de tomaat wordt goed in balans gehouden door het zoete van de appelmoes en de suiker. Met een lekkere topping van een omelet, taugé en bosuitjes maakt het een heerlijk soepje. Wil je hem als maaltijdsoep opdienen? Doe er dan wat noodles of bami doorheen.
Eet smakelijk!
Chinese zoetzure soep
Difficulty: *5
Personen30
minutesWil je hem als maaltijdsoep opdienen? Doe er dan wat noodles of bami doorheen.
Ingrediënten
70 gr tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl gemberpoeder (djahé)
400 gr tomatenblokjes (uit een bik of pakje)
1 liter kippenbouillon
3 el appelmoes
1 el suiker
2 el maizena
4 eieren
- Topping:
Handje taugé
2 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
Bereidingswijze
- Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui met knoflook.
- Voeg dan de tomatenpuree, gemberpoeder en 1 el water toe. Laat dit ongeveer 2 minuten pruttelen.
- Voeg dan de appelmoes, tomatenblokjes, suiker en bouillon toe. Roer goed door en laat dit 15 minuten trekken.
- Meng de maizena in een kommetje met 2 el water. Roer dit goed door elkaar en voeg dit mengsel langzaam en roerend toe aan de soep. Laat de soep nog even op middelhoog vuur staan totdat het wat ingedikt is. Haal het dan van het vuur af. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Doe 2 eieren in een kom, mix de eieren door elkaar. Doe wat olie in een pan en bak de omelet. Herhaal dit, zodat je er 2 hebt. Snijd de omelet in kleine reepjes.
- Doe de soep in soepkommen en voeg dan stukjes omelet, de bosui en wat taugé toe.