Sandwich met bacon
Wat mij betreft kan een sandwich zowel als lunch als avondeten. Lekker makkelijk voor bijvoorbeeld een warme zomerdag, of om mee te nemen als lunch tijdens een dagje uit. Met het maken van een sandwich kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar deze variant bevat zoveel smaken en lekker veel groente, dat ik meestal geen andere meer maak.
Sandwich met bacon
Difficulty: *2
Personen25
minutesIngrediënten
6 sneetjes volkoren casinobrood
6 plakjes bacon of ontbijtspek
2 plakjes jonge kaas
2 plakjes gerookte kipfilet
2 tl groene pesto
klein handjevol julienne gesneden wortel
1 tomaat
1 rode ui
handjevol gesneden ijsbergsla
2 el mayonaise
Honing-mosterd dressing
Bereidingswijze
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Als je die niet hebt, bak ze dan kort in een pan of onder de gril in de oven.
- Bak de bacon of ontbijtspek uit in een pan zonder boter.
- Snijd de tomaat in plakjes en de ui in halve ringen.
- Haal de reepjes bacon of ontbijtspek uit de pan en bak de uiringen in het bakvet.
- Meng de pesto met de mayonaise.
- Begin nu met het maken van de sandwich. Pak een sneetje geroosterd brood en smeer dit in met een 1/2 eetlepel pesto-mayonaise. Leg hier een plakje kaas bovenop, gevolgd door wat plakjes tomaat, wat van de gebakken ui en een klein beetje ijsbergsla. Leg er dan weer een geroosterd brood op en smeer ook die in met 1/2 eetlepel pesto-mayonaise. Leg daarop een plakje gerookt kipfilet en dan de uitgebakken spek. Doe hier wat julienne gesneden wortel op en dan weer wat ijsbergsla. Doe er wat honing-mosterd dressing overheen en sluit af met nog een geroosterd broodje. Snijd dit schuin doormidden en klaar is je heerlijke sandwich!