Quiche met zalm en spinazie
Het is weer tijd voor verse spinazie uit onze eigen moestuin! Dus aankomende tijd staan hier veel recepten op het menu waar ik de spinazie in verwerk. Deze wil ik graag met je delen. Het is super lekker en ook nog eens handig op drukke dagen. Deze quiche kun je namelijk de avond ervoor maken, en dan op de dag dat je het wilt eten even in de oven doen en klaar is kees!
Quiche met zalm en spinazie
Difficulty: **5
personen30
minutesIngrediënten
250 gr zalm
350 gr spinazie
1 ui
5 eieren
8 plakjes bladerdeeg
100 gr geraspte Emmentaler kaas
175 ml kookroom
20 gr pijnboompitten
Zout, peper
- Extra:
Bakbonen
Quichevorm (eventueel kan het ook in een springvorm)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Laat de bladerdeegblaadjes ontdooien. Zodra ze ontdooit zijn, plak je de randjes aan elkaar en maak je er 1 grote plak van dat in je quichevorm past. Rol het goed aan elkaar met een deegroller en doen dan het bladerdeeg in een ingevette quichevorm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg dan een bakpapier op het deeg en doe de bakbonen erbovenop.
TIP! Heb je geen bakbonen? Gebruik dan andere droge bonen, zoals bruine of witte bonen. Deze bonen kun je daarna niet meer gebruiken waarvoor ze bedoeld waren, maar je kunt ze natuurlijk wel in een bakje doen en de volgende keer weer gebruiken als bakbonen. - Doe dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
- Snipper de ui en bak in een pan. Voeg dan de spinazie toe en roerbak heel kort mee. De spinazie mag best nog wat bite hebben.
- Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Klop de eieren met de kookroom los in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de zalm in kleine blokjes.
- Zodra de bodem klaar is, haal je de bakbonen en het bakpapier eraf en leg je de blokjes zalm op de bodem. Daarboven op doe je de spinazie en daarna vul je het op met het eiermengsel.
- Strooi de geraspte kaas erover en top af met de pijnboompitten.
- Zet dit nog zo’n 30-40 minuten in de oven, totdat de kaas een mooie bruine korst geeft en het ei gestold is.