|

Quiche met zalm en spinazie

Het is weer tijd voor verse spinazie uit onze eigen moestuin! Dus aankomende tijd staan hier veel recepten op het menu waar ik de spinazie in verwerk. Deze wil ik graag met je delen. Het is super lekker en ook nog eens handig op drukke dagen. Deze quiche kun je namelijk de avond ervoor maken, en dan op de dag dat je het wilt eten even in de oven doen en klaar is kees!

Quiche met zalm en spinazie

Recipe by Mariska
0.0 from 0 votes
Difficulty: **
Hoeveelheid

5

personen
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediƫnten

  • 250 gr zalm

  • 350 gr spinazie

  • 1 ui

  • 5 eieren

  • 8 plakjes bladerdeeg

  • 100 gr geraspte Emmentaler kaas

  • 175 ml kookroom

  • 20 gr pijnboompitten

  • Zout, peper

  • Extra:
  • Bakbonen

  • Quichevorm (eventueel kan het ook in een springvorm)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Laat de bladerdeegblaadjes ontdooien. Zodra ze ontdooit zijn, plak je de randjes aan elkaar en maak je er 1 grote plak van dat in je quichevorm past. Rol het goed aan elkaar met een deegroller en doen dan het bladerdeeg in een ingevette quichevorm.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg dan een bakpapier op het deeg en doe de bakbonen erbovenop.
    TIP! Heb je geen bakbonen? Gebruik dan andere droge bonen, zoals bruine of witte bonen. Deze bonen kun je daarna niet meer gebruiken waarvoor ze bedoeld waren, maar je kunt ze natuurlijk wel in een bakje doen en de volgende keer weer gebruiken als bakbonen.
  • Doe dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Snipper de ui en bak in een pan. Voeg dan de spinazie toe en roerbak heel kort mee. De spinazie mag best nog wat bite hebben.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Klop de eieren met de kookroom los in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes.
  • Zodra de bodem klaar is, haal je de bakbonen en het bakpapier eraf en leg je de blokjes zalm op de bodem. Daarboven op doe je de spinazie en daarna vul je het op met het eiermengsel.
  • Strooi de geraspte kaas erover en top af met de pijnboompitten.
  • Zet dit nog zo’n 30-40 minuten in de oven, totdat de kaas een mooie bruine korst geeft en het ei gestold is.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

  • Spaghetti ijs

    Ik ben opgegroeid in een klein dorpje aan de grens met Duitsland en kwam daardoor als kind vaak in Duitsland. Daar aten we in de zomer regelmatig een heerlijke ijscoupe in zo’n mooi groot Duits ijscafĆ©. En ik ben mijn hele verdere leven nog nooit afgeweken van mijn keuze van de menukaart, namelijk: Spaghetti-eis! Ik…

  • Bleekselderij sapje

    Deze site heb ik gevuld met bomvol lekkere recepten. Maar deze keer deel ik een recept die perse heel lekker is. Al valt over smaak natuurlijk te twisten, maar ik vind hem in ieder geval niet lekker. Waarom ik hem dan wel deel? Dat is omdat dit bleekselderij sapje heel erg goed voor je is….

  • |

    Chai Tea Latte

    Over dit drankje had ik al zoveel gehoord! Het is een heel geliefd drankje van heel veel mensen, en ook 1 van de favoriete smaken bij de Starbucks. En eerlijk? Ik had het nog nooit gehad! Daar moest maar eens verandering in komen vond ik. En dus ging ik aan de slag met allerlei kruiden…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *