Spaghetti ijs
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje aan de grens met Duitsland en kwam daardoor als kind vaak in Duitsland. Daar aten we in de zomer regelmatig een heerlijke ijscoupe in zo’n mooi groot Duits ijscafé. En ik ben mijn hele verdere leven nog nooit afgeweken van mijn keuze van de menukaart, namelijk: Spaghetti-eis! Ik vind dit zo’n geweldige uitvinding, dat alle andere ijscoupes mij niet interesseren. Heerlijk vanille ijs als spaghettislierten op je bord, met daaroverheen heerlijke aardbeiensaus en geraspte witte chocolade als kaas erbovenop.
En zoals altijd met dit soort lievelingsrecepten ben ik het een gaan namaken. En wat is het weer goed gelukt, al zeg ik het zelf! Ik zou zeggen, probeer het eens. Of het nou hartje zomer is, of misschien als dessert na het kerstdiner? Dit gaat er altijd wel in!
Let op, voor dit recept heb je wel een pureeknijper nodig!
Spaghetti ijs
Difficulty: **2
Personen30
minutesTip! Maak de aardbeiensaus een dag van tevoren, of in ieder geval een paar uur van tevoren.
Ingrediënten
200 gr aardbeien
100 gr geleisuiker
sap van 1/4 citroen
6 bollen vanille ijs
50 gr geraspte witte chocolade
- Extra nodig:
Pureeknijper
Bereidingswijze
- Maak eerst de aardbeiensaus. Hiervoor was je eerst de aardbeien en haal je het kroontje eraf.
- Doe de geleisuiker, sap van de citroen en de aardbeienstukjes in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat dit een minuutje of 3 doorkoken, maar blijf wel roeren.
- Giet de saus door een zeef en druk de aardbeienstukjes erdoor. Laat de saus goed afkoelen.
- Haal het vanille-ijs ongeveer 5 minuten voor gebruik uit de vriezer, zodat je het makkelijker kunt bewerken.
- Doe een bol ijs in een pureeknijper en knijp dit uit op een bord. Gebruik 3 bollen ijs per persoon om een mooie berg spaghetti te krijgen.
- Schenk dan wat aardbeiensaus op het bord om de berg heen, en giet er ook wat overheen. Garneer met wat geraspte witte chocolade.