English Breakfast / Engels ontbijt
Een Engels ontbijt is iets heel anders dan ons broodje hagelslag. Het bevat veel vlees en ei en is behoorlijk vet. Een slechte ontbijter kan deze beter overslaan 😉.
Dit typische Engelse ontbijt bestaat onder andere uit roerei, uitgebakken spek en bloedworst. Wie ga jij hiermee verrassen?
English Breakfast / Engels ontbijt
Difficulty: *1
persoon30
minutesIngrediënten
80 gr ontbijtspek
150 gr witte bonen in tomatensaus (uit blik)
2 worstjes (bijvoorbeeld chipolata)
3 eieren
1 dikke plak bloedworst
1 sneetje casinobrood
Zout, peper
Bereidingswijze
- Warm de witte bonen in tomatensaus op in een pan.
- Bak de worstjes gaar in wat olie en zet apart.
- Bak in het bakvet van de worstjes het ontbijtspek krokant en zet apart.
- Bak in diezelfde pan de bloedworst en zet apart.
- Dan begin je aan de roerei. Ook daarvoor kun je dezelfde pan gebruiken. Doe een ei in de pan en roer deze door totdat hij bijna gestold is. Doe ditzelfde met de andere 2 eieren. Breng het op smaak met zout en peper.
- Doe het sneetje brood even in de broodrooster. Snijd dan over dwars doormidden.
- Nu kun je het bord gaan vullen met alles wat je klaar hebt gemaakt. Eventueel kun je er nog wat schijfjes tomaat bij doen.
Eet smakelijk!