Ontbijt | Wat eten we vandaag?

English Breakfast / Engels ontbijt

Een Engels ontbijt is iets heel anders dan ons broodje hagelslag. Het bevat veel vlees en ei en is behoorlijk vet. Een slechte ontbijter kan deze beter overslaan ­čśë.

Dit typische Engelse ontbijt bestaat onder andere uit roerei, uitgebakken spek en bloedworst. Wie ga jij hiermee verrassen?

English Breakfast / Engels ontbijt

Recipe by MariskaDifficulty: *
Servings

1

persoon
Bereidingstijd

30

minutes

Ingredi├źnten

  • 80 gr ontbijtspek

  • 150 gr witte bonen in tomatensaus (uit blik)

  • 2 worstjes (bijvoorbeeld chipolata)

  • 3 eieren

  • 1 dikke plak bloedworst

  • 1 sneetje casinobrood

  • Zout, peper

Bereidingswijze

  • Warm de witte bonen in tomatensaus op in een pan.
  • Bak de worstjes gaar in wat olie en zet apart.
  • Bak in het bakvet van de worstjes het ontbijtspek krokant en zet apart.
  • Bak in diezelfde pan de bloedworst en zet apart.
  • Dan begin je aan de roerei. Ook daarvoor kun je dezelfde pan gebruiken. Doe een ei in de pan en roer deze door totdat hij bijna gestold is. Doe ditzelfde met de andere 2 eieren. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Doe het sneetje brood even in de broodrooster. Snijd dan over dwars doormidden.
  • Nu kun je het bord gaan vullen met alles wat je klaar hebt gemaakt. Eventueel kun je er nog wat schijfjes tomaat bij doen.
    Eet smakelijk!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer idee├źn:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *