Avondeten | Wat eten we vandaag?

Lasagne

Lasagne is zo’n typisch gerecht dat de meeste mensen maken vanuit een kant-en-klaar pakket. Maar als je deze eenmaal geproefd hebt, dan wil je niet meer anders hoor! Met een heerlijk romige, zelfgemaakte bechamelsaus ga jij iedereen verrassen met deze lasagne!

Lasagne

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

5

personen
Bereidingstijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt

  • 200 gr lasagnebladen

  • 800 gr gepelde tomaten uit blik

  • 1 grote ui of 2 kleine uien

  • 1 el Italiaanse kruiden

  • Peper, zout

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 grote winterpeen

  • 1 rode paprika

  • 100 gr tomatenpuree

  • 2 bollen mozarella

  • 150 gr geraspte kaas

  • 1 portie Bechamelsaus

  • Ingrediënten voor de Bechamelsaus:
  • 50 gr boter

  • 50 gr bloem

  • 500 ml volle melk

  • Peper, zout

  • Snufje nootmuskaat

  • Extra benodigdheden:
  • Ruime ovenschaal

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en fruit deze in een grote pan met wat olie. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de ui.
  • Als de ui glazig is geworden, voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  • Snij ondertussen de paprika en wortel in kleine stukjes en voeg dit toe als het gehakt bijna gaar is. Bak dit een minuut of 10 en roer regelmatig door.
  • Haal de tomaten uit het blik en snij in kleine stukjes. Doe dit, samen met het overgebleven tomatensap uit het blik in de pan bij het gehakt. Voeg ook de tomatenpuree toe en roer alles goed door.
  • Voeg nu de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat dit lekker sudderen op een laag vuur en maak ondertussen de Bechamelsaus:
  • Laat de boter smelten. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed door elkaar tot een soort deeg. Laat dit even garen, maar roer regelmatig door. Dit mengsel verbrandt snel!
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer elke keer goed door elkaar totdat het weer indikt en voeg dan weer een beetje melk toe. Ga zo door tot de melk op is.
  • Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Je Bechamelsaus is nu klaar. Haal van het vuur af en roer nog steeds regelmatig door tot je het nodig hebt, anders komt er een vliesje overheen.
  • Snij de mozarellabollen in dunne schijven en leg klaar.
  • Vet een ruime ovenschaal in en begin aan het maken van je lasagne.
  • Maak laagjes in de volgende volgorde:
    1/3 gehaktsaus
    Lasagnevellen (goed aandrukken)
    1/2 Bechamelsaus
    Lasagnevellen (goed aandrukken)
    1/3 gehaktsaus
    1 bol gesneden mozarella
    Lasagnavellen (goed aandrukken)
    1/2 Bechamelsaus
    1/3 gehaktsaus
    1 bol gesneden mozarella
    Strooi er als bovenste laag de geraspte kaas over.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden. Kijk na 40-45 minuten of hij goed is. Er moet een goudbruin krokant korstje bovenop komen.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *