Heerlijk zachte citroencake
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!

Recept opslaan
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!
1
cake (of +/- 15 cupcakes)1
hour5
minutes200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gr eieren (ongeveer 4 stuks)
1 el bakpoeder
200 gr bloem
Citroensap en rasp van 1 citroen

Recept opslaan
Als je eenmaal een keer zelf kruidenboter hebt gemaakt en hebt geproefd hoe lekker dat is, haal je geen kant-en-klare meer uit de winkel! Het is super makkelijk om te maken, smaakt lekker en je kunt ook meteen een wat grotere hoeveelheid maken.Zorg altijd dat je de boter voor het eten een tijdje uit de…
Of je nu soep serveert, een borrelplank maakt of gewoon een vers stokbroodje in huis hebt: een lekker smeersel mag niet ontbreken. In deze blog deel ik drie van mijn favorieten: een klassieke kruidenboter, een frisse citroen-knoflookboter en een verrassend smeuïge paprika-tomatentapenade. Makkelijk te maken, bomvol smaak en ideaal om te serveren bij elke gelegenheid….
Als ik tegen mijn kinderen zeg dat we spitskool met rijst gaan eten, klinkt er gejuich alsof ik net pannenkoeken heb aangekondigd. En eerlijk? Ik snap ze wel. Dit gerecht is zó lekker, zó simpel en staat ook nog eens razendsnel op tafel. Het is zo’n typisch doordeweeks recept dat je met liefde wekelijks op…
Zo maak je van een paar sneetjes brood iets bijzonders Heb je oud brood liggen? Gooi het niet weg – want dit is hét perfecte moment om wentelteefjes te maken! Dit klassieke recept is niet voor niets al generaties lang populair. Met een paar simpele ingrediënten tover je droog brood om tot een warme, geurige…
Deze site heb ik gevuld met bomvol lekkere recepten. Maar deze keer deel ik een recept die perse heel lekker is. Al valt over smaak natuurlijk te twisten, maar ik vind hem in ieder geval niet lekker. Waarom ik hem dan wel deel? Dat is omdat dit bleekselderij sapje heel erg goed voor je is….
Vandaag is het 21 februari. Mijn vader zou vandaag 66 jaar zijn geworden. Helaas kwam hij niet verder dan 54 jaar.Mijn vader was gek op tompoucen en mokkagebak. En ter ere van hem zet ik vandaag dit recept online. Een paar jaar geleden maakte ik deze taart voor het eerst, en elke keer dat ik…