Courgette cake met pecannoten
Regelmatig kijk ik door mijn vaak gemaakte recepten om te kijken of ik ze al met jullie heb gedeeld op Lussik.nl. En ineens was daar de courgette cake! Hoe is het mogelijk dat ik die nog niet op de site had staan? Daar komt dus nu verandering in.
Deze courgette cake is niet droog, lekker vol van smaak en zorgt voor een aardig tijdje voor een vol gevoel. Met niet al teveel ingrediënten leg ook jij deze heerlijke courgette cake naast je kopje koffie. Geniet ervan!
Courgette cake met pecannoten
Difficulty: **1
cake30
minutesIngrediënten
300/350 gr courgette
375 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Eiwit van 3 eieren
Snufje zout
100 gr ongezouten pecannoten
1 tl kaneel
Snufje nootmuskaat
200 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Hak de pecannoten grof.
- Meng alle droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, suiker, vanillesuiker, pecannoten, kaneel en nootmuskaat in een kom
- Klop de eiwitten stijf
- Rasp de courgette. Knijp de geraspte courgette stevig uit, zodat er zo veel mogelijk sap uit komt. De rasp moet zo droog mogelijk zijn.
- Meng dan met een mixer de olie, het eiwit en de courgette rasp door de droge ingrediënten. In het begin blijft het deeg wat kruimelig, maar zodra je door blijft mixen zal het mooi beslag gaan worden.
- Vet een bakblik in en leg een vel bakpapier op de bodem en zijkant.
- Doe het beslag in het cakeblik en bak dit in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte) op 180 graden gaar. Dit duurt zo’n 75 minuten. Blijf tegen de eindtijd goed opletten. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Komt je satéprikker er schoon uit, dan is de courgette cake gaar. Blijven er nog wat cakeresten aan de prikker hangen? Doe hem dan nog eventjes in de oven. Maar gaar is gaar. Als je de cake te lang in de oven laat, zal hij wat droger worden.