Pistachekoekjes
Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!


Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!
15
koekjes30
minutes140 gr pistachenootjes (ongezouten)
180 gr blanke amandelen (zonder vliesje!)
2 eiwitten
100 gr poedersuiker
2 el sinaasappelsap
Vandaag is het 21 februari. Mijn vader zou vandaag 66 jaar zijn geworden. Helaas kwam hij niet verder dan 54 jaar.Mijn vader was gek op tompoucen en mokkagebak. En ter ere van hem zet ik vandaag dit recept online. Een paar jaar geleden maakte ik deze taart voor het eerst, en elke keer dat ik…
Als het even kan, kook ik het liefst zonder pakjes of zakjes. Niet alleen omdat ik het leuk vind om in de keuken te staan, maar ook omdat ik graag weet wat er in mijn eten zit. In veel kant-en-klare mixen zitten namelijk flink wat E-nummers, smaakversterkers en zout, en dat is iets wat ik…
Sinds november 2020 hebben wij een hondje in huis. En aangezien ik altijd wel wat aan het koken of bakken ben, heb ik mij eens verdiept in zelfgemaakte hondenkoekjes.Wist je dat de meeste honden gek zijn op pinda’s? En daarom zit in dit recept ook pindakaas. Mijn hond vind deze koekjes echt verrukkelijk. Ik hoop…
Deze kippensoep maak ik al jaren, en nog steeds is het een van mijn favoriete comfortgerechten. Zodra de dagen wat kouder worden – of als er iemand in huis een beetje snotterig is – dan zet ik een grote pan op het vuur en maak ik dit recept voor zelfgemaakte kippensoep met kippenbouten en verse…
Toen ik in 2013 in Canada was, maakte ik voor het eerst kennis met de Oh Henry candybars. Ik vond ze verrukkelijk! Het is een soort Snickers zoals we die in Nederland kennen, maar er zit iets meer pindakaas-smaak in. En waar hou ik nou zo erg van? Juist, pindakaas! Op een middag gingen we…
De combinatie zoet en zuur doet het altijd goed. Deze soep is heerlijk! Het zuurtje van de tomaat wordt goed in balans gehouden door het zoete van de appelmoes en de suiker. Met een lekkere topping van een omelet, taugé en bosuitjes maakt het een heerlijk soepje. Wil je hem als maaltijdsoep opdienen? Doe er…