Rijst gehaktschotel
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.


Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.
4
personen30
minutes300 gr Basmati rijst
1 groentebouillonblokje
300 gr gehakt
2 winterpenen
1 courgette
1 blikje perziken op sap (410 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Zout, peper
1 tl kerriepoeder
Soms maak je iets op gevoel en blijkt het zó lekker, dat je het gewoon moet opschrijven. Dat gebeurde bij deze teriyaki marinade. Ik marineerde er kipdijfilet in voor wraps – en dat werd hier thuis meteen een favoriet. De kip was sappig, vol smaak en heerlijk sticky. En het mooiste?Je maakt deze marinade zó…
Deze site heb ik gevuld met bomvol lekkere recepten. Maar deze keer deel ik een recept die perse heel lekker is. Al valt over smaak natuurlijk te twisten, maar ik vind hem in ieder geval niet lekker. Waarom ik hem dan wel deel? Dat is omdat dit bleekselderij sapje heel erg goed voor je is….
Deze kippensoep maak ik al jaren, en nog steeds is het een van mijn favoriete comfortgerechten. Zodra de dagen wat kouder worden – of als er iemand in huis een beetje snotterig is – dan zet ik een grote pan op het vuur en maak ik dit recept voor zelfgemaakte kippensoep met kippenbouten en verse…
Zelf pepernoten maken? Met dit recept voor zelfgemaakte pepernoten bak je de lekkerste kruidnootjes voor Sinterklaas. Makkelijk, knapperig en vol smaak!
Vandaag deel ik een recept met jullie waar ook vast veel kinderen blij van worden. Het is namelijk een recept voor wraps met een vulling die je zelf bij elkaar mag kiezen. Een soort buffet-idee voor het vullen van je wrap. Dat werkt natuurlijk altijd goed, omdat iedereen kan kiezen wat hij of zij lekker…
Het is weer tijd voor verse spinazie uit onze eigen moestuin! Dus aankomende tijd staan hier veel recepten op het menu waar ik de spinazie in verwerk. Deze wil ik graag met je delen. Het is super lekker en ook nog eens handig op drukke dagen. Deze quiche kun je namelijk de avond ervoor maken,…