Rijst gehaktschotel
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.

Recept opslaan
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.
4
personen30
minutes300 gr Basmati rijst
1 groentebouillonblokje
300 gr gehakt
2 winterpenen
1 courgette
1 blikje perziken op sap (410 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Zout, peper
1 tl kerriepoeder

Recept opslaan
Als de dagen korter worden en de geur van kaneel zich door het huis verspreidt, weet je: de herfst is in aantocht. En als er één gerecht is waar mijn gezin altijd blij van wordt zodra het buiten guur wordt, dan is het deze appelcrumble met havermout. Dit recept is super simpel te maken met…
Zin in een romige Monchoutaart met fruitige topping? Dit makkelijke recept maak je in een handomdraai en is een favoriet bij jong en oud. Inclusief tips en variaties!
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan! Recept opslaan
Zelf ghee maken klinkt misschien ingewikkeld, maar het is verrassend eenvoudig – en echt de moeite waard. Ghee is geklaarde boter, afkomstig uit de Indiase keuken, en wordt geprezen om zijn nootachtige smaak, lange houdbaarheid en hoge verbrandingstemperatuur. Je kunt er in bakken, braden of het gebruiken als smaakmaker. En het mooie? Je maakt het…
Eén keer per jaar bezoeken wij een grote Duitse kermis. Daar kunnen we dan ook echt het hele jaar naar uit kijken. Zo’n kermis is niet te vergelijken met een kermis-op-het-plein zoals we dat in Nederland kennen. Behalve de grote hoeveelheid fantastische attracties, zijn er misschien nog wel meer eet- en drinktentjes. En elk jaar…
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje aan de grens met Duitsland en kwam daardoor als kind vaak in Duitsland. Daar aten we in de zomer regelmatig een heerlijke ijscoupe in zo’n mooi groot Duits ijscafé. En ik ben mijn hele verdere leven nog nooit afgeweken van mijn keuze van de menukaart, namelijk: Spaghetti-eis! Ik…