Zelf Viennetta ijs maken
Het is alweer een paar jaar geleden dat ik voor het eerst zelf Viennetta ijs heb geprobeerd te maken. Na elke keer weer wat ingrediënten te hebben aangepast is het recept nu echt perfect geworden. Het is bij ons inmiddels een traditie geworden dat hij òf kerstavond, òf 1e kerstdag òf 2e kerstdag gemaakt wordt. In ieder geval met kerst. Wanneer maakt dan niet zoveel uit. Als hij maar op tafel komt!
Ik wens je veel plezier bij het maken, maar nog meer bij het opeten!
Zelf Viennetta ijs maken
Difficulty: **8
personen40
minutesIngrediënten
500 ml slagroom
1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk
250 gr melkchocola
- Extra:
Een cakeblik
Vershoudfolie
Sprinkeltjes ter decoratie
Bakpapier
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Teken met een potlood op een bakpapier de omtrek van het cakeblik. Draai het bakpapier om en smeer de gesmolten chocola uit ter grootte van het cakeblik. Laat de chocola afkoelen en hard worden.
- De chocola die je overhoudt kun je in het bakje laten zitten, want die heb je later nodig voor de decoratie.
- Maak het cakeblik alvast klaar voor het vullen. Doe er vershoudfolie in en druk het goed aan zodat het goed op de bodem blijft zitten.
- Klop ondertussen de slagroom iets dikker dan lobbig. Dus niet helemaal stijf. De slagroom moet nog heen en weer kunnen wiegen in je kom.
- Voeg dan de gecondenseerde melk toe en mix het kort en rustig door elkaar.
- Begin dan met het vullen van het cakeblik. Begin met een laagje van het slagroommengsel. Doe er dan een laagje van de hard geworden chocolade op en dan vervolgens weer een laagje slagroommengsel. Ga zo door tot het cakeblik vol is en eindig met het slagroommengsel.
- Zet het cakeblik in de vriezer en laat minstens 4 uur staan.
- Vlak voor het opdienen verwarm je het restant van je chocolade weer au bain-marie.
- Maak een puntzakje/cornetje van een bakpapiertje. Zie hier hoe dat moet.
- Haal het cakeblik uit de vriezer. Haal het ijs er uit, keer om en haal de folie eraf.
- Decoreer het ijs met streepjes chocolade met behulp van het puntzakje en besprenkel met wat sprinkels.