Rijst met boontjes en bacon
Dit recept is heerlijk voor een snelle, gezonde doordeweekse hap. Of als het zomer is en het veel te warm is om lang in de keuken te moeten staan voor een voedzame maaltijd.
Je zit in ieder geval lekker snel aan tafel! Eet smakelijk!
Rijst met boontjes en bacon
Course: AvondetenDifficulty: *4
personen30
minutesIngrediënten
350 gram basmatirijst
400 gram boontjes
1 Ui
200 gram baconreepjes
Handjevol per persoon cashewnoten
Bereidingswijze
- Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
- Dop de boontjes, halveer ze en kook ze in 10 minuten beetgaar
- Snipper de ui en bak ze glazig. Voeg dan de baconreepjes toe en bak dit tot de bacon bruin wordt.
- Als alles gaar is, voeg het dan samen in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Eventueel bakvet van de baconreepjes mag er ook bij in.
- Serveer op een bord en doe er een handjevol cashewnootjes overheen als garnering.