Kruidenboter maken
Als je eenmaal een keer zelf kruidenboter hebt gemaakt en hebt geproefd hoe lekker dat is, haal je geen kant-en-klare meer uit de winkel! Het is super makkelijk om te maken, smaakt lekker en je kunt ook meteen een wat grotere hoeveelheid maken.
Zorg altijd dat je de boter voor het eten een tijdje uit de koelkast hebt gehaald. Zo smeert hij beter èn komen de smaken beter tot zijn recht.
Kruidenboter maken
Difficulty: *200
gram20
minutesIngrediënten
200 gr boter (op kamertemperatuur!)
2 teentjes knoflook
Handje vol verse peterselie
Handje vol verse bieslook
Een paar blaadjes basilicum
3 takjes tijm
1 sjalotje
Versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
- Begin met het fijnsnijden van de peterselie, bieslook en basilicum. Ris de blaadjes van de tijm af en snij deze klein. Pers de knoflookteentjes uit of snij ze heel fijn
- Snij het sjalotje heel fijn
- Roer de boter glad met een mixer of garde. Roer niet te lang.
- Voeg vervolgens alle kruiden, de knoflook en het sjalotje toe aan de boter en roer dit goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak vervolgens, als alles goed gemengd is, een lange rol van de boter. Dit kun je doen door de boter op een vel bakpapier te storten en dan met het bakpapier een rol maken
- Verpak de rol in folie en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven
- Haal de boter ongeveer 15 tot 20 minuten voor gebruik uit de koelkast.