Curryworst met patat
Eén keer per jaar bezoeken wij een grote Duitse kermis. Daar kunnen we dan ook echt het hele jaar naar uit kijken. Zo’n kermis is niet te vergelijken met een kermis-op-het-plein zoals we dat in Nederland kennen. Behalve de grote hoeveelheid fantastische attracties, zijn er misschien nog wel meer eet- en drinktentjes. En elk jaar bestellen we hem weer: De Currywurst mit Pommes! Het typische lekkernij van de Duitse kermis!
Een sappige braadworst in een heerlijke currysaus. Bestrooit met wat kerriepoeder en een portie knapperige patatjes erbij. Mmmmmh!
En nu dacht ik: Als wij niet meer naar de curryworst met patat kunnen, dan komt die curryworst met patat maar naar mij! Ik maak het lekker zelf!
En het is gelukt! Hij smaakt precies zoals op de kermis! Ver-ruk-ke-lijk!
Guten Appetit!
Curryworst met patat
Difficulty: **4
personen40
minutesMaak je eigen “Currywurst mit Pommes”
Ingrediënten
4 braadworsten
1 ui
2 tl kerriepoeder (+ wat extra voor garnering)
2 el tomatenpuree
3 el ketchup
400 gr tomatenblokjes (blikje of pakje)
120 ml appelsap
2 el azijn
1 tl suiker
Dunne franse frietjes (hoeveelheid naar wens)
Bereidingswijze
- Snipper de ui en bak dit glazig in wat olie. Voeg dan de kerriepoeder toe. Bak dit zo’n 2 minuutjes op middel hoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe. Meng dit goed door de uien.
- Voeg dan de tomatenblokjes, ketchup, appelsap en azijn toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit ongeveer 10 minuutjes rustig inkoken. Roer af en toe door.
- Braad in een andere pan de braadworsten gaar.
- Als ze gaar zijn, snijd je de braadworsten in plakjes. Doe deze plakjes in de currysaus en roer goed door. Laat dit zo’n 20 minuutjes lekker intrekken.
- Bak ondertussen de patat.
- Dien het gerecht op en bestrooi de curryworst met wat kerriepoeder.