Bananen sesam cake

Een tijdje terug stond er een heerlijke cake in de kantine op mijn werk. En natuurlijk heb ik het recept nagevraagd. Voor het originele recept kun je hier terecht. Ik heb mijn eigen draai aan het recept gegeven. Zo heb ik minder suiker gebruik en zelfrijzend bakmeel ipv bloem.
Het is een heerlijk recept. De sesam in combinatie met de bananen is perfect. De cake blijft ook lekker smeuïg na het bakken. Ik zou zeggen, probeer hem ook eens te maken! 😊

Bananen sesam cake

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

1

cake
Bereidingstijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter!)

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 20 gr sesamzaadjes + 2 el voor de garnering

  • snufje zout

  • 2 eieren

  • 75 ml zonnebloemolie

  • 1 1/2 el tahini (sesampasta)

  • 8 gr vanillesuiker

  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze

  • Pureer de bananen tot een papje zonder klontjes.
  • Roer het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout, 20 gr sesamzaadjes, vanillesuiker en de basterdsuiker door elkaar in een kom.
  • Voeg dan de olie, tahini, bananenpuree en eieren erbij en mix dit goed door elkaar met een mixer.
  • Doe het beslag in een ingevette (en eventueel met bakpapier beklede) cakeblik en besprenkel het bovenop met de rest van de sesamzaadjes.
  • Zet de cake in de oven. Boven- en onderwarmte op 175 graden. Ongeveer 50 minuten
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *