Bananen sesam cake
Een tijdje terug stond er een heerlijke cake in de kantine op mijn werk. En natuurlijk heb ik het recept nagevraagd. Voor het originele recept kun je hier terecht. Ik heb mijn eigen draai aan het recept gegeven. Zo heb ik minder suiker gebruik en zelfrijzend bakmeel ipv bloem.
Het is een heerlijk recept. De sesam in combinatie met de bananen is perfect. De cake blijft ook lekker smeuïg na het bakken. Ik zou zeggen, probeer hem ook eens te maken! 😊
Bananen sesam cake
Difficulty: *1
cake1
hourIngrediënten
4 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter!)
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
20 gr sesamzaadjes + 2 el voor de garnering
snufje zout
2 eieren
75 ml zonnebloemolie
1 1/2 el tahini (sesampasta)
8 gr vanillesuiker
300 gr lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
- Pureer de bananen tot een papje zonder klontjes.
- Roer het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout, 20 gr sesamzaadjes, vanillesuiker en de basterdsuiker door elkaar in een kom.
- Voeg dan de olie, tahini, bananenpuree en eieren erbij en mix dit goed door elkaar met een mixer.
- Doe het beslag in een ingevette (en eventueel met bakpapier beklede) cakeblik en besprenkel het bovenop met de rest van de sesamzaadjes.
- Zet de cake in de oven. Boven- en onderwarmte op 175 graden. Ongeveer 50 minuten