| |

Zelf broodjes bakken op de vuurkorf

Bij ons kan de vuurkorf eigenlijk nooit meer aan zonder dat er ook broodjes gemaakt worden. Ik heb dat ooit een keer gedaan, en nu wordt er elke keer door de kinderen weer om gevraagd. Dus wees gewaarschuwd! Haha!

Deze broodjes zijn zo lekker luchtig van binnen en smaken erg goed met wat roomboter en zeezout. Maar waar het ons vooral om gaat is de gezelligheid, zo met z’n allen om het vuur heen wachtend tot je broodje klaar is. Erg leuk voor bijvoorbeeld in de zomervakantie.

Zelf broodjes bakken op de vuurkorf

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

11

broodjes
Bereidingstijd

30

minutes

Let op! Dit deeg moet een uur rijzen. Denk daaraan als je je vuurkorf al aan hebt. ☺️

Ingrediënten

 • 250 gr bloem

 • 1 zakje gist (7gr)

 • 150 lauwwarm water

 • 2 tl suiker

 • 1 el olijfolie

 • Extra
 • Satéprikkers of andere stokjes om de broodjes op te doen

Bereidingswijze

 • Doe de lauwwarme water in een kom en meng de gist en de suiker er goed doorheen zodat het zo goed mogelijk oplost.
 • Doe de bloem in een kom en doe er olijfolie bij. Dit hoeft je nog niet te roeren. Voeg eerst het gistwater toe en roer dan alles goed door. Kneed vervolgens met je handen tot een mooi deeg. Het deeg mag nog iets plakkerig zijn, maar je handen mogen er niet meer vies van worden. Het kneden mag zeker wel een minuut of 5 duren. Zo activeer je de gist en gaat het deeg mooi rijzen. Hier krijg je lekker luchtig brood van. Is je deeg te nat? Voeg dan wat bloem toe. Is je deeg te droog? Voeg dan wat water toe.
 • Doe een scheutje olijfolie in een schone kom en leg daar het deeg op. Dek de kom luchtdicht af met folie en zet weg op een warme plek. Laat dit een uur rijzen of totdat het deeg verdubbelt is.
 • Als je deeg genoeg gerezen is, kneed je het nogmaals goed door. Maak dan bolletjes. Uit dit deeg kon ik zelf 11 broodjes maken. Het deeg spies je aan satéprikkers of andere stokjes.
 • Houd de broodjes boven het vuur en draai zeer regelmatig rond. Pas op dat je ze niet in het vuur houdt, want dan gaat het echt te hard en worden je broodjes zwart. Je moet even geduld hebben. Per broodje heb je zo’n 10 minuutjes nodig om hem gaar en goudbruin te laten worden.
 • De broodjes smaken heerlijk met wat roomboter en zeezout. Maar je kunt het ook dippen in bijvoorbeeld aioli of wat heksenkaas. Geniet ervan!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *