|

Pupcakes!

Wist je dat het meest populaire recept op onze site deze hondenkoekjes zijn? En daarom vond ik het leuk om nog een recept met jullie te delen die je speciaal voor je hond kunt maken. Namelijk deze cup… Ehhh… Pupcakes!
Onze lieve Charlie is vandaag 1 jaar geworden, dus ik had een goed excuus om ze te maken. Ga jij ze ook maken? Onze hond vond ze verrukkelijk!
TIP! Je kunt in plaats van cupcakes natuurlijk ook een echte taart maken met dezelfde ingrediënten. Je hebt dan een echte honden verjaardagstaart! Hoe leuk is dat!

Let op!
Net als mensen, kunnen ook honden een allergie hebben. Kijk de ingrediëntenlijst goed na, en bedenk of jouw hond deze lekkernij mag hebben. Heel gezond zijn deze honden cupcakes niet, maar zo mag het best.

Pupcakes!

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

6

Cupcakes
Bereidingstijd

30

minutes

Speciaal recept om cupcakes voor je hond te maken. Let altijd goed op of je hond alle ingrediënten mag!

Ingrediënten

  • 1 ei

  • 1 rijpe banaan

  • 75 gr pindakaas (100% pindakaas, zonder toevoegingen!)

  • 20 gr honing

  • 60 gr zelfrijzend bakmeel

  • 30 gr havermout

  • 40 ml water

  • Voor de topping:
  • 100 gr roomkaas

  • 50 gr pindakaas (100% pindakaas, zonder toevoegingen!)

  • 6 hondenkoekjes

  • Extra:
  • 6 cupcake vormpjes

Bereidingswijze

  • Prak de banaan totdat er vrijwel geen stukjes meer zijn.
  • Voeg daar het ei, de pindakaas en honing aan toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, havermout en water toe en mix dit goed door tot er een mooi beslag ontstaat.
  • Zet de cupcake vormpjes klaar en vul ze tot de helft met het beslag.
  • Zet de cupcakes op een bakplaat en bak ze gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden (boven- en onderwarmte). Dit duurt 15-20 minuten, totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  • Laat de cupcakes afkoelen en begin dan met de topping.
  • Meng de roomkaas met de pindakaas. Roer goed door tot het een egale kleur krijgt. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de cupcakes.
  • Leg als extra topping een hondenbotje op de toef.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

6 reacties

    1. Hoi Leanne,

      De banaan maakt het geheel wat vaster. Maar je kunt proberen om hem eruit te halen. Mocht je deeg wat te droog worden dan kun je altijd een klein beetje water toevoegen. Succes!

      Groetjes Mariska

      1. Hoi Mariska,

        Als ik ipv zelfrijzende bloem, spelt of boekweitmeel gebruik, is dat dan dezelfde verhouding? Met een theelepel bakpoeder uiteraard… ?
        Alvast bedankt voor je tijd!

        1. Voor zelfrijzend meel en spelt veranderd er niks. Bij boekweitmeel weet ik dit niet zeker, omdat dit toch vaak een andere structuur heeft. Dus dat is even proberen. Blijft het plakkerig, doe er dan een beetje meel bij. Is het te droog, doe er dan wat water bij. Theelepel bakpoeder kan je weglaten wanneer je zelfrijzend meel gebruikt. ☺️ Succes!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *