|

Rijst met boontjes en bacon

Dit recept is heerlijk voor een snelle, gezonde doordeweekse hap. Of als het zomer is en het veel te warm is om lang in de keuken te moeten staan voor een voedzame maaltijd.
Je zit in ieder geval lekker snel aan tafel! Eet smakelijk!

Rijst met boontjes en bacon

Recipe by MariskaCourse: AvondetenDifficulty: *
Hoeveelheid

4

personen
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 350 gram basmatirijst

  • 400 gram boontjes

  • 1 Ui

  • 200 gram baconreepjes

  • Handjevol per persoon cashewnoten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
  • Dop de boontjes, halveer ze en kook ze in 10 minuten beetgaar
  • Snipper de ui en bak ze glazig. Voeg dan de baconreepjes toe en bak dit tot de bacon bruin wordt.
  • Als alles gaar is, voeg het dan samen in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Eventueel bakvet van de baconreepjes mag er ook bij in.
  • Serveer op een bord en doe er een handjevol cashewnootjes overheen als garnering.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *