|

Tagliatelle Bolognese

Recepten met alcohol vermijd ik normaal gesproken liever. Aangezien ik alles waar alcohol in zit heel erg vies vindt, leek het mij heel erg zonde om een fijn recept (in mijn ogen) te verpesten met bijvoorbeeld wijn.
Maar toch… Ik wilde heel graag een keer de echte Bolognese saus, of eigenlijk ragu alla Bolognese, uit Italië maken. Echt zoals hij hoort. En tja, dan ontkom je niet aan de wijn. Ik heb het toch maar eens geprobeerd. En raad eens…. Het is ver-ruk-ke-lijk!! Deze Bolognese saus is zo vol van smaak, daar kan geen andere pastasaus tegenop! Probeer het eens zou ik zeggen!

Tagliatelle Bolognese

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

4

personen
Bereidingstijd (excl. stooftijd!)

40

minutes

Maak de Bolognese saus op tijd, zodat het ruim de tijd krijgt om lekker de hele middag te sudderen!

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle

  • 300 gr Cataleense braadworsten (of saucijzen)

  • 1 grote, of 2 kleine winterpenen

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 3 el tomatenpuree

  • 100 gr pancetta (in blokjes)

  • 200 ml runderbouillon

  • 175 ml goede Italiaanse rode wijn

  • Olijfolie

  • Zout, peper

  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes, snipper de ui en pers de knoflook uit.
    Verwarm een grote stoofpan. Doe hier wat olijfolie in en bak hierin de wortel, bleekselderij, de ui en knoflook.
  • Verwarm in een andere pan de bouillon en voeg de tomatenpuree erbij. Roer dit goed door.
  • Haal het vlees uit de worstjes en bak dit mee met de groente. Hak het vlees in kleine stukjes en laat goed doorbakken tot het gaar is. Bak dan de pancetta nog even kort mee.
  • Zet het vuur hoog en doe dan de wijn erbij. Laat dit even kort inkoken, en voeg dan de groentebouillon met tomatenpuree toe. Voeg ook nog wat peper en zout toe. Zodra alles kookt doe je een deksel op de pan en laat je dit lekker sudderen. Dit kan gerust de hele middag lekker doorpruttelen.
  • Als het bijna tijd is om te eten, kook dan de tagliatelle zoals op de verpakking beschreven staat.
  • Als de tagliatelle gaar is, kun je ervoor kiezen om de saus en pasta apart op te dienen, of je roert de tagliatelle door de saus heen.
  • Maak het gerecht compleet met wat geraspte parmezaanse kaas erover.
  • Buon Appetito!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *