Pistachekoekjes
Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!


Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!
15
koekjes30
minutes140 gr pistachenootjes (ongezouten)
180 gr blanke amandelen (zonder vliesje!)
2 eiwitten
100 gr poedersuiker
2 el sinaasappelsap
Zelf ghee maken klinkt misschien ingewikkeld, maar het is verrassend eenvoudig – en echt de moeite waard. Ghee is geklaarde boter, afkomstig uit de Indiase keuken, en wordt geprezen om zijn nootachtige smaak, lange houdbaarheid en hoge verbrandingstemperatuur. Je kunt er in bakken, braden of het gebruiken als smaakmaker. En het mooie? Je maakt het…
Bij ons kan de vuurkorf eigenlijk nooit meer aan zonder dat er ook broodjes op een stok worden gebakken. Ik heb het ooit eens geprobeerd, maar nu is het vaste prik: zodra het vuur aan gaat, vragen de kinderen wanneer het deeg komt. Dus wees gewaarschuwd! 😉 Deze broodjes zijn heerlijk luchtig van binnen, en…
Deze verrukkelijke koekjes komen uit Duitsland. Deze typische kerstkoekjes zitten standaard in mijn winkelwagen als we rond de kerstdagen daar boodschappen gaan doen. Ze stonden al heel lang op mijn lijstje om te gaan maken. En aangezien we nu door de Coronamaatregelen niet naar Duitsland kunnen, vond ik dit de perfecte tijd om ze maar…
Mueslirepen heb je in heel veel verschillende varianten. Persoonlijk vind ik mueslirepen het lekkerst als ze niet te zoet en niet te droog zijn. Ook in combinatie met pindakaas doet het bij mij altijd erg goed. En dus ben ik op zoek gegaan naar een recept voor mueslirepen met pindakaas. Ik heb meerdere dingen geprobeerd,…
Of je nu soep serveert, een borrelplank maakt of gewoon een vers stokbroodje in huis hebt: een lekker smeersel mag niet ontbreken. In deze blog deel ik drie van mijn favorieten: een klassieke kruidenboter, een frisse citroen-knoflookboter en een verrassend smeuïge paprika-tomatentapenade. Makkelijk te maken, bomvol smaak en ideaal om te serveren bij elke gelegenheid….
De combinatie zoet en zuur doet het altijd goed. Deze soep is heerlijk! Het zuurtje van de tomaat wordt goed in balans gehouden door het zoete van de appelmoes en de suiker. Met een lekkere topping van een omelet, taugé en bosuitjes maakt het een heerlijk soepje. Wil je hem als maaltijdsoep opdienen? Doe er…