Zelfgemaakte Nasi Goreng
Als het even kan, maak ik mijn gerechten het liefst zonder een pakje of een zakje. Ik vind het leuk om te koken en belangrijk om gezond te eten, dus waarom zou ik dan voor een pakje kiezen? Het is soms wel even zoeken om qua smaak in de buurt te komen, want vaak zijn zelfgemaakte gerechten die je van de pakjes en zakjes kent goed op smaak gebracht met flink wat zout en smaakt jouw gerecht daardoor wat flauwtjes.
Gelukkig heb ik hier een recept voor je om heerlijke Nasi Goreng te maken zonder dat je daar een pakje of zakje voor nodig hebt en toch lekker is!
Ik maak er zelf altijd lekkere satésaus bij en ook de kroepoek kan natuurlijk niet ontbreken! Eet smakelijk!
Zelfgemaakte Nasi Goreng
Difficulty: *4
personen30
minutesIngrediënten
350 gr zilvervliesrijst
2 uien
1 prei
1 grote wortel (of meerdere kleine)
2 teentjes knoflook
1,5 tl trassi (te koop bij de grotere supermarkt)
1 cm verse gember
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1/2 tl laos
2 el oestersaus
3 el sojasaus
Gebakken uitjes
Bereidingswijze
- Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven staat.
- Snipper de uien en pers de knoflook. Snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in ringen. Schil de gember en rasp 1 cm.
- Doe wat olie in een pan en laat heet worden. Doe hier de ui in en bak glazig. Voeg dan de knoflook en gember toe en roer door elkaar. Doe de wortel en prei erbij en bak nog even door.
- Voeg dan alle kruiden toe: de trassi, komijn, kurkuma en laos. Roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat de kruiden goed met de groente gemengd is.
- Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
Bak dit alles vervolgens nog even door op hoog vuur zodat de rijst lekker gebakken wordt. - Zet het vuur weer wat lager en voeg dan de oestersaus en sojasaus toe en meng dit heel goed door al het rijst.
- Bak dit nog even door. Serveer met de gebakken uitjes.
- Lekker met Atjar Tjampoer, kroepoek, satésaus en/of een gebakken eitje!