Mueslirepen met pindakaas
Mueslirepen heb je in heel veel verschillende varianten. Persoonlijk vind ik mueslirepen het lekkerst als ze niet te zoet en niet te droog zijn. Ook in combinatie met pindakaas doet het bij mij altijd erg goed. En dus ben ik op zoek gegaan naar een recept voor mueslirepen met pindakaas. Ik heb meerdere dingen geprobeerd, en uiteindelijk heb ik dit heerlijke recept gemaakt: Mueslirepen met pindakaas en cranberry’s. Niet te zoet, niet te droog. Lekker smeuig door de pindakaas en net even dat zoetje van de cranberry’s.
Mueslirepen met pindakaas
Difficulty: *10
stuks40
minutesIngrediënten
150 gr havermout
40 gr zaden en pitten (ik heb deze gebruikt)
40 gr cranberry’s
50 gr speltmeel
50 gr kokosolie
120 ml agavesiroop
100 ml pindakaas
Bereidingswijze
- Doe de havermout, zaden en pitten, cranberry’s en speltmeel in een kom en meng goed door elkaar.
- Smelt de kokosolie en voeg de pindakaas toe. Roer door totdat het goed gemengd is. Voeg dan de agavesiroop toe en roer weer door.
- Voeg het pindakaasmengsel bij het havermoutmengsel en roer alles goed door elkaar.
- Verdeel dit mengsel over een ingevette ovenschaal en druk heel goed aan.
- Bak dit in een voorverwarmde oven op 180ºC boven- en onderwarmte in ongeveer 25 minuten gaar. Pas op dat ze niet te donker worden.