|

Hondenkoekjes maken – gezonde hondenkoekjes met pindakaas

Sinds november 2020 hebben wij een hondje in huis, en sindsdien ben ik steeds vaker zelf hondenkoekjes gaan maken. Ik ben toch al veel in de keuken te vinden, dus waarom niet iets lekkers maken voor onze viervoeter? Ontdek zelf dat zelf hondenkoekjes maken supersimpel is!

Wist je dat veel honden dol zijn op pindakaas? Daarom zitten in deze zelfgemaakte hondenkoekjes alleen maar simpele ingrediënten: eieren, banaan en een beetje pindakaas. Mijn hond wordt er écht blij van. En ik hoop dat jouw hond er net zo van gaat genieten!

zelf hondenkoekjes maken

Ga je zelf hondenkoekjes maken? Let dan wel even op:

Let op: honden kunnen net als mensen allergieën hebben. Kijk dus altijd even naar de ingrediënten en bepaal zelf of dit recept geschikt is voor jouw hond.

Wil je de koekjes net zo leuk uitsteken als ik altijd doe? Dan kun je heel leuke metalen vormpjes gebruiken. Ideaal om deze hondenkoekjes te maken!

Is pindakaas veilig voor honden?

Ja, zolang er géén xylitol in zit. Gebruik pindakaas met 100% pinda’s.

Hoeveel hondenkoekjes mag een hond per dag?

Zie het als een traktatie. 1–2 koekjes per dag is voldoende, afhankelijk van het formaat van je hond.

Kan ik deze hondenkoekjes invriezen?

Ja! Ze blijven tot 3 maanden goed in de vriezer.

Kan ik het recept aanpassen?

Ja, je kunt toevoegen: appelmoes, pompoenpuree of extra havermout voor steviger koekjes.

Holang kun je deze hondenkoekjes bewaren?

Je kunt ze 3 – 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel

Maak jij graag zelf snacks voor je hond? Dan vind je mijn Pupcakes waarschijnlijk ook heel leuk om te maken!

Ga je deze hondenkoekjes maken? Tag mij op Instagram @lussik.nl. Ik vind het superleuk om te zien wat jij hebt gemaakt!

Hondenkoekjes maken – gezonde hondenkoekjes met pindakaas

5.0 from 1 vote
Difficulty: *
Hoeveelheid

30

koekjes
Bereidingstijd

30

minutes

Makkelijk recept voor gezonde hondenkoekjes met banaan, havermout en pindakaas. Zonder suiker of toevoegingen. Perfect als natuurlijke traktatie voor je hond.

Ingrediënten

  • 180 gr bloem

  • 80 gr pindakaas

  • 2 eieren

  • 50 ml water

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed door elkaar tot een mooi deeg.
  • Doe wat bloem op het werkblad en maak met een deegroller een mooi plak van het deeg van ongeveer 1 cm dikte.
  • Steek hier mooie vormpjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven (180 graden, boven en onder warmte) in ongeveer 15 minuten gaar.

In dit artikel staan een paar affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij via zo’n linkje iets koopt, zonder dat het jou iets extra kost. Ik gebruik alleen producten waar ik zelf achter sta. Dank je wel! 💛

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. Heyy ik had een vraag ik zag niet hoe veel graden de oven moet ? En moet worden voor verwarming en bedankt nog voor het resept

    1. Hoi Elise,

      In de bereidingswijze staat bij stap 4 hoeveel graden de oven moet. 180 graden en het liefst met boven en onderwarmte. De oven moet voorverwarmd zijn voordat ze de oven in gaan. 😊 Succes!

      Groetjes Mariska

  2. Goedeavond,

    Wij krijgen mogen binnenkort een pupje toevoegen aan ons gezin. Het lijkt mij leuk voor de hond deze koekjes te bakken met de kids. Ik was benieuwd hoe je de koekjes het beste kunt bewaren, en hoe lang ze dan ongeveer houdtbaar zijn.

    1. Hoi Suzanne,
      Wat leuk dat jullie een pup krijgen! Een bijzondere tijd is dat! ☺️
      De koekjes blijven ongeveer 2 à 3 weken goed in een goed afgesloten bakje. Ik zou voor een pup eerst even de helft van het recept maken en dan kleine koekvormpjes gebruiken.
      Veel plezier met jullie pup en het maken van deze koekjes!
      Liefs Mariska

    1. Hoi Jasmijn,
      Ja dat klopt! Maar als het deeg echt te plakkerig is om goed uit te kunnen rollen, dan zou ik er beetje bij beetje wat bloem bij doen, totdat het handelbaar is. Succes!
      Groetjes Mariska

  3. Hoi Mariska,
    Ik wil de koekjes ook gaan bakken.
    Mijn hond heeft darm en maag problemen dus wil hem niet alles geven en dit lijkt me wel wat.
    Heb de stekers al besteld.
    Ik heb een gewone combi oven bedoel je die met onder en boven warmen en anders moeten ze er langer in?

    1. Ik zou gewoon 180 graden aanhouden en dan na 10 minuten kijken hoe het gaat. De koekjes hoeven niet heel erg bruin te worden. Elke oven is anders, dus hou ze goed in de gaten.
      Succes! Ik hoop dat je hond (en zijn maag en darmen 😉) deze koekjes kan waarderen!

    1. Hoi Aileen,

      Ik heb de 100% pindakaas van Albert Heijn eigen merk gebruikt. Hier zit alleen pinda’s in en is verder niks aan toegevoegd 👍🏼

      Groetjes Mariska

  4. Hi!

    Even een vraagje :-), ik heb ook 100% pindakaas van Calve gebruikt maar het deeg was zo plakkerig dat het bijna niet te rollen of vormpjes van te maken was, hebben jullie dit misschien ook of tips om dit te verminderen?

    Bij voorbaat dank!

    Liefs,
    Lies

    1. Hoi Lies,
      Wanneer het deeg echt zo plakkerig is dat je het niet goed kunt bewerken, dan kun je er beetje bij beetje wat bloem aan toe voegen totdat je er wel mee aan de slag kunt.
      Succes! 😊

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *