| |

Broodjes bakken boven de vuurkorf (of kampvuur) – recept voor brood op stok

Bij ons kan de vuurkorf eigenlijk nooit meer aan zonder dat er ook broodjes op een stok worden gebakken. Ik heb het ooit eens geprobeerd, maar nu is het vaste prik: zodra het vuur aan gaat, vragen de kinderen wanneer het deeg komt. Dus wees gewaarschuwd! 😉

Deze broodjes zijn heerlijk luchtig van binnen, en extra lekker met een beetje roomboter of een van mijn zelfgemaakte smeersels. En het leukste? Je maakt ze gewoon met een simpel deeg en bakt ze direct boven het vuur.

Of je nu een kampvuur maakt tijdens de vakantie of een vuurkorf in de tuin gebruikt – broodjes bakken boven vuur is altijd een succes!

Broodjes bakken boven de vuurkorf of kampvuur: zo doe je dat

Zelf broodjes bakken op de vuurkorf is verrassend makkelijk én gezellig. Je hebt voor dit recept maar 5 ingrediënten nodig! Ook boven een kampvuur kun je dit perfect doen – leuk als activiteit met kinderen of op de camping!

Hieronder leg ik stap voor stap uit wat je nodig hebt, en hoe je zorgt dat je broodjes mooi garen boven het vuur. Deze ingrediënten heb je nodig:

Zelf broodjes bakken op de vuurkorf

0.0 from 0 votes
Difficulty: *
Hoeveelheid

7

broodjes
Bereidingstijd (excl. rijstijd!)

20

minutes

Let op! Dit deeg moet een uur rijzen. Denk daaraan als je je vuurkorf al aan hebt. ☺️

Ingrediënten

  • 250 gr bloem

  • 7 gr gist

  • 150 ml lauwwarm water

  • 1 el suiker

  • 1 el olijfolie

  • Extra
  • Satéprikkers of andere stokjes om de broodjes op te doen

Bereidingswijze

  • Doe de lauwwarme water in een kom en meng de gist en de suiker er goed doorheen zodat het zo goed mogelijk oplost.
  • Doe de bloem, olijfolie en het gistmengsel in een kom. Kneed vervolgens met je handen tot een mooi deeg. Het deeg mag nog iets plakkerig zijn, maar je handen mogen er niet meer vies van worden. Het kneden mag zeker wel een minuut of 5 duren. Zo activeer je de gist en gaat het deeg mooi rijzen. Hier krijg je lekker luchtig brood van. Is je deeg te nat? Voeg dan wat bloem toe. Is je deeg te droog? Voeg dan wat water toe.
  • Doe een scheutje olijfolie in een schone kom en leg daar het deeg op. Dek de kom luchtdicht af met folie en zet weg op een warme plek. Laat dit een uur rijzen of totdat het deeg verdubbelt is.
  • Als je deeg genoeg gerezen is, kneed je het nogmaals goed door. Maak dan bolletjes. Uit dit deeg kon ik zelf 7 broodjes maken.
  • Spies de bolletjes deel om een (schone) stok.
  • Houd de broodjes boven het vuur en draai zeer regelmatig rond. Pas op dat je ze niet in het vuur houdt, want dan gaat het echt te hard en worden je broodjes zwart, en is de binnenkant nog niet gaar. Je moet even geduld hebben. Per broodje heb je zo’n 5 minuutjes nodig om hem gaar en goudbruin te laten worden.
  • De broodjes smaken heerlijk met wat roomboter en snufje zeezout.
    Maar je kunt ook eens 1 van deze 3 smeersels proberen!
    Eet smakelijk!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *