Avondeten | Wat eten we vandaag?

Okonomiyaki – Japanse pannenkoek

Deze Japanse pannenkoek is echt verrukkelijk! En ook nog eens gezond, want stiekem zit er best wat groente in verstopt. In het beslag zit namelijk witte kool. En vergeet de paddenstoelenmix niet! Dat zijn ook vitamine bommetjes!
Het is even een werkje om te maken, maar het is het dubbel en dwars waard. Over het algemeen heb je aan 1 pannenkoek per persoon genoeg. Ze zijn namelijk behoorlijk vullend. Maar voor grotere eters kun je er natuurlijk voor kiezen om er 2 te maken.

Okonomiyaki – Japanse pannenkoek

Recipe by MariskaDifficulty: **
Servings

5

servings
Bereidingstijd

45

minutes

Dit recept is gebaseerd op een recept uit de Allerhande.

Ingrediënten

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel

  • 72 gr Saitaku mix voor miso soup (zit in een klein doosje. Gebruik alle zakjes die erin zitten!)

  • 225 ml water

  • 6 eieren

  • 450 gr witte kool

  • 6 bosuien

  • 2 el ketjap

  • 100 gr ketchup

  • 2 el donkere basterdsuiker

  • 500 gr paddenstoelenmix voor pasta (te koop bij Albert Heijn)

  • 4 el mayonaise

  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de miso soup mix, water en eieren in een beslagkom en mix die goed door elkaar.
  • Meng dan de witte kool erdoor.
  • Snijd de bosui in ringetjes en voeg dan de witte delen van de bosui toe aan het beslag. Mix dit goed door elkaar. De groene uienringen hou je nog even achter. Dit is straks voor de garnering.
  • Meng dan de ketchup, ketjap en basterdsuiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat dit een minuut of 5 doorkoken op laag vuur.
  • Snijd de paddenstoelen in kleine stukken. Verhit wat olie in een wok en roerbak ze in zo’n 5 minuten gaar. Voeg dan de ketchup/ketjap saus toe en roer dit goed door elkaar. Zet het vuur uit.
  • Verhit olie in een grote pan (het liefst 1 waar een deksel op kan). Doe, als de olie goed heet is, een flinke soeplepel van het beslag in de pan. Van dit beslag kun je 5 pannenkoeken maken, dus probeer een beetje in te schatten hoeveel beslag je per pannenkoek kunt gebruiken. Ze mogen behoorlijk dik worden.
    Doe dan de deksel op de pan, zodat de bovenkant gaat stollen. Zet het vuur eventueel wat lager, want de onderkant moet niet verbranden. Zodra de bovenkant wat gestold is, kun je de pannenkoek omdraaien.
  • Als je de pannenkoek hebt omgedraaid, doe er dan wat paddenstoelenmix op. Let ook hier weer op: de paddenstoelenmix is voor 5 personen, dus verdeel het goed.
  • Eenmaal op het bord, maak je een swirl van de mayonaise. Top het af met wat groene bosui ringetjes.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *